Om mig

Innan triathlon kom in i mitt liv var hård träning inte något som tillhörde min vardag. Jag tillbringade min tid i stallet och senare fann jag glädjen i dansen och där upptäckte jag hur otroligt kul det är att tävla. Jag tävlade först i bugg, sen i latinamerikansk dans och här hade jag visst nån form av talang. I min första tävling blev jag diskad för att ha dansat i otakt (!) men den andra tävlingen vann jag. Nån form av 30-årskris gjorde att jag fick för mig att jag skulle göra En svensk klassiker. Jag cyklade Vätternrundan på en tung mountainbike, bröstsimmade mig igenom Vansbrosimningen, hasade mig igenom Vasaloppet och promenerade Lidingöloppet. Nästan alla loppen på maxtiden. Efter det fastnade jag för cyklingen och det blev några Vätternrundor till. Mountainbiken byttes mot en landsvägscykel och det blev en hel del motionslopp på den.

image

ironman Frankfurt 2009

2007 var året då triathlon kom in i mitt liv genom en nybliven vän och jag sökte upp Väsby SS Triathlon som är den klubb jag fortfarande tillhör och tävlar för. Där fick jag ett varmt välkomnande av klubbkamrater och coacher och jag inslöts i klubbens fina gemenskap. Jag lärde mig mina första crawltag, uppmuntrades och inspirerades till att börja tävla och med det förälskade jag mig i sporten. Redan år 2009 stod jag på startlinjen till min första Ironman. (3860 m simning, 180 km cykling, 42,2 km löpning) och blev klubbens andra dam att genomföra en Ironman. Jag minns den målgången som ett av mina bästa minnen. Och med den var jag fast i Ironmandistansen. Jag tävlar nu i tävlingsklass Master 45-49. Långdistans är det jag främst satsar på men tävlar också en del på kortare distanser också.

imageTriathlon är en stor del av mitt liv idag. Jag har lyckan att vara gift med en likasinnad och vår familj består av oss och 4 katter. När jag inte tränar jobbar jag som HR-direktör hos en livsmedelstillverkare. Ursprungligen kommer jag från Dalarna men är uppvuxen i Västerås. Kom till Stockholm 1998 och bor nu i Vallentuna med närhet till Roslagen och dess fantastiska cykelvägar.