Ska jag dö nu?

En enkel med ack så laddad fråga. En fråga jag inte trott jag skulle ställa på länge. En fråga jag nyligen ställde både till mig själv och till det läkarteam som vårdade mig. En fråga jag ställde till min man som vakade vid min sida.

Efter årets ständiga bakslag med olyckor och komplikationer så trodde jag inte att det kunde bli värre. Så fel jag hade.

Än en gång hamnade jag på sjukhus och denna gång blev jag kvar där under en hel veckas tid. Svårt sjuk med ohyggliga magsmärtor. Så sjuk att jag till slut innan diagnosen blev ställd och behandlingen påbörjades gav upp livet och bad om att få dö. Jag orkade inte kämpa längre, min kropp var fysiskt tömd på all energi och mentalt var jag redo att acceptera mitt öde och släppa taget. Men med rätt behandling svarade min kropp snabbt och krisen var över. Efter den svåraste kampen i mitt liv återstår det nu att återhämta sig. Både fysiskt och mentalt. Väl hemma efter sjukhusvistelsen var jag svårt medtagen och svag. Vilade ett par veckor hemma innan jag kunde återgå till jobbet igen. Fått fantastiskt fint stöd från min grymma arbetsgivare, chef och kollegor!

Min status just nu är 100 % frisk. Jag är ännu svag och fysiskt orkar jag inte så mycket. Men jag blir starkare för varje dag! Började denna vecka med lite lätt träning igen. Låg puls och korta rullpass på trainern samt lätt rörelse och styrketräning. Jag har en väldigt lång väg tillbaka men tar dag för dag utan stress eller press.

Om en vecka åker jag till Mallorca för två veckors träningsläger. Det ger mig en perfekt möjlighet till fortsatt återhämtning och återuppbyggnad utifrån mina förutsättningar. Jag kan knappt vänta och ser så mycket fram emot att få komma dit igen! Särskilt att få umgås 24/7 med mina vänner kommer göra gott för både hjärta och själ!

Även denna triathlonsäsong får jag stryka ett streck över, nu innan den ens har börjat. Jag är anmäld till Ironman 70.3 Jönköping i början på juli, men det är ytterst osäkert om jag kommer till start. Förutom den har jag endast ett projekt till som jag hoppas kunna genomföra, mer om det sedan när jag kommit på banan igen.

Ta hand om varandra och gör det du vill idag, inte i morgon!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.