Är du rädd för att cykla?

Efter min våldsamma kollision på Kanarieöarna för 3 veckor sedan har jag fått många frågor om jag är rädd för att cykla igen. På det har jag nog mest svarat att jag inte vet det. Jag var snabbt uppe i sadeln igen och cyklade de sista dagarna på lägret med mycket känslor. Mest glädje, lättnad och tacksamhet. Men visst fanns där en viss nervositet över hastiga rörelser från höger sida. Och nog spanade jag lite mer i diken än jag gjort tidigare. (Det var därifrån hunden vi körde på kom ifrån).

Bra minnen från sista dagen på Kanarieöarna i grymt bra sällskap. Foto: Johan Fogel

Jag befinner mig nu på årets andra träningsläger och på mina drömmars ö, Mallorca för 10 dagars träning tillsammans med underbara vänner. Jag hoppas på att åter igen kunna komma tillbaka till full träning under denna period. Det har varit alldeles för många avbrott under en lång tid där jag har fått börja om hela tiden och min frustration börjar bli svår att hålla inne. Jag har läkt bra även fast spåren av hård asfalt tydligt finns kvar i mitt ansikte. Kanske kommer den mentala läkningen ta lite längre tid. För nu har jag ett svar på frågan -Är du rädd för att cykla?

Ja. Jag har helt klart några hjärnspöken att hantera. Min hjärna spelar upp kollisionen i huvudet på mig, gång på gång. Detta gör mig spänd och orolig på cykeln och jag vågar inte köra i samma hastigheter som tidigare, varken på platten eller utför. Så nu har jag ett rejält jobb att göra. Om någon upplevt detsamma någon gång och har tips på hur man lär sig att hantera hjärnspöken tas dem tacksamt emot.

Annars är det fantastiskt härligt att vara här på ön, i vår alldeles egna underbara lägenhet! Jag älskar att vara här! Vi har varit ute på två kortare cykelpass och idag ett längre med en sväng upp i bergen. Jag vet inte riktigt hur träningen kommer att se ut den kommande veckan, jag behöver känna mig för och ta det steg för steg. Jag vill så gärna få känna mig stark och i form igen, känna att kroppen svarar och träna mig så där härligt trött. Jag kan nog inte tänka mig ett bättre ställe att vara på i jakten på att utrota hjärnspöken!

Foto: Matilda Karlsson

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Är du rädd för att cykla?

  1. Finally Mallorca skriver:

    Jag har haft flera cykelolyckor, den sista hände bara tre månader sedan, Annandag jul på Mallorca :-(. För några år sedan hade jag en med en hund, här i Sverige. Ägarna var inte hemma och hade lämnat grinden öppen. Jag cyklade förbi det huset och hunden bara kom ut, jag träffade asfalten, inte roligt. Jag kom tillbaka på cykeln så fort alla sår var läkta och jag kunde böja knä igen, men jag var rädd. Varje gång jag såg en hund stannade jag, klev av cykel och gick med den tills hunden var långt borta, spelade ingen roll om den var kopplad, trädgård hade staket och grinden var stängd, jag litade inte på att allt var i ordning. Sen en dag försvann den rädslan. Jag tror att det handlar bara att fortsätta cykla och en dag kommer rädslan att inte finnas kvar.
    Lycka till!

  2. Elvira skriver:

    Jag tror på den mentala kraften vår hjärna har. Inbilla dig själv att du vågar och kan istället för att säga att du är rädd. Ge dig själv positiva ord ”Jag är modig”, ”jag klarar det här”, ”cykeln är min vän”, ”jag är stark”, ”På cykeln är jag som bäst”. Våra ord blir tillslut sanning om vi upprepar det tillräckligt ofta. Heja dig!!!! 💙

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *