En sista träningsvecka

Förkylningen har släppt sitt grepp om mig nu och igår körde jag 3,5 timme på cykeln tillsammans med trigruppen. På söndagsmorgnarna så kör dom en längre runda på nästan 11 mil, över till fastlandet på de riktigt fina vägarna och till ett fik som drivs av ett hem för föräldralösa barn, och tillbaka. Jag betalade 55 baht (ca 15 kr) för en coca Cola, en muffins och en flaska vatten. Pinsamt billigt. Rundan leds av 3-4 coacher och är gratis för alla att hänga med på så det brukar bli en rätt stor klunga. En del Thanyapuragäster men också väldigt många lokalbor är med. Och det brukar gå vansinnigt fort, ett snitt på 32 km/h är det normala. För mig är det fort. Alla dagar i veckan. Var lite orolig för om jag skulle kunna hänga med idag då jag är rätt otränad efter 2 veckors slöande samt att jag i mitt pass hade restriktioner om att hålla pulsen under 145 bpm. Men det funkade fint förutom jag blir så himla trött i benen. Svårt att tänka mig att jag ska kunna köra nästan den dubbla distansen om bara 2 veckor. Flera ur Thanyapuras egna proffsteam var med under rundan och jag fick chansen cykla en del med pro Michelle Duffield och passade på att fråga ut henne om IM Malaysia då hon själv tävlat där. Det var nästan så att jag ångrade att jag frågat. Hon klassar den som en av de tuffaste Ironman hon kört. Mycket pga den otroliga värmen och luftfuktigheten som är där på en bana som inte bjuder på någon skugga. Däremot lugnade hon mig angående den sk monkey zone som är en del av cykelbanan där det härjar en hel del apor och som jag oroat mig lite över. Är lite rädd för vilda och aggressiva apor men hon sa att där knappt var några där då.

image

The Bakery – målet för söndagarnas långrunda.

Jag har nu bara en enda fjuttig vecka kvar där jag kan lägga lite volym och jag ska göra mitt yttersta för att få till alla träningspassen så bra som jag kan. Vet att jag behöver varje minut. En enda vecka. Att säga det känns så overkligt. Av 8 månader återstår nu bara en enda träningsvecka. Jag önskar förtvivlat att jag hade haft 5 veckor på mig istället. 5 veckor där jag är frisk och stark och kunnat köra min volymträning med specifika träningspass och därmed kunnat toppa formen. Men så blev det inte. Och jag kan inte göra något åt det nu. På lördag reser vi till Langkawi, Malaysia för att tillbringa de sista dagarna före racet på plats. Jag planerar att hinna köra ett varv på cykelbanan på söndag för att skaffa mig en uppfattning av banan i förväg. Den sägs vara lite kuperad med 2-3 rejäla backar.

Vädret har äntligen börjat förändras. Monsunperioden är snart över och solen har börjat leta sig fram ur molntäcket. Vägarna är torra och värmen stiger lite med solen och med det mitt humör. Förutom idag, då regnet återigen öser ner från en grå himmel. När väl regnperioden är över så blir vädret stabilt med massor av sol. Lagom till vi åker hem till Sverige igen.

Idag ska jag cykla två timmar varav 4×15 min ska vara i tävlingsfart följt av ett 75 min långt löppass även det med delar i tävlingsfart. Så från och med idag går jag på med lite mer intensitet i träningen igen efter ett par dagars lite lättare upptrappning. Jag hoppas kroppen svarar bra på detta och kan ta till sig träningen på ett bra sätt nu.

image

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.