Jul i lägenheten på Mallorca

I våras gjorde vi det vi pratat så länge – vi köpte lägenhet på Mallorca! Och för oss är den en riktigt drömlägenhet! Den ligger i Port Alcudia, ca 150 m från den fantastiska stranden där vi brukar simma. Lägenheten är stor med 2 sovrum, 2 badrum, vardagsrum och kök och med det bästa av allt – den 100 kvm stora takterrassen. På den ser jag fram emot att återhämta mig efter hårda cykelpass liggandes i solstolen lapandes av Mallorcas varma solstrålar.

Ena hörnet av terassen

Stora sovrummet

Köket

Vardagsrummet

Den vackra stranden i decemberkvällen

Att köpa lägenhet på Mallorca var både läskigt och förvirrande. Reglerna är annorlunda mot hemma i Sverige och det är svårt att veta vad allt egentligen kommer kosta. Vi köpte den genom mäklarfirman Costa Nord som från början varit ovärderliga med all den hjälp vi har fått, både inför köpet men också efteråt. Vi anlitade också en advokat här på ön som säkerställde att alltid var korrekt. Efter att ha lagt handpenning tog det ca 3 månader att få allt klart för att kunna genomföra köpet. Så i juli åkte vi ner igen och slutförde köpet och fick till slut nycklarna i handen. Vilken lycka det var!

Sedan dess har vi varit nere ett par gånger och jobbat med att inreda den precis som vi vill ha den. Och nu har vi tillbringat julen här och gjort klart det sista. Förutom det så har vi hunnit med att spontancykla lite. Det är ca 16 grader på dagarna och när solen är framme är det riktigt skönt! Mallorca är fantastiskt att cykla på, även på vintern! Vi har rullat runt och njutit av grönskan, stannat efter vägen och klappat på getter och hästar och sakta men säkert återvänder både träningsglädje och motivation igen.

Om några månader är vi tillbaka och då ser jag fram emot att få njuta av både min lägenhet och många grymma träningspass i härligt sällskap!

Skön snackerunda med coachen

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.