Med 6 veckor kvar till årets race

Just nu skulle jag bara vilja stanna tiden för en stund. Träningen går riktigt bra och jag blir starkare och starkare. Sedan tävlingen i Jönköping har jag haft en fin kontinuitet och ett bra flyt. Den här känslan är bland det bästa jag vet! Känslan av att vara i form. Här vill jag stanna tiden. Men här vill jag också ha mer tid! Mer tid till mer träning för att kunna nå fram dit jag vill. Nu är det bara 6 veckor kvar till årets race, Ironman 70.3 i Kina. 6 veckor kvar att hinna lyfta sig en nivå till. Är det möjligt? Det vet vi först om 6 veckor.

Jag har byggt upp en bättre uthållighet än jag hade förra säsongen då fokus låg mycket på fart. Nu har jag den farten i kroppen plus att jag orkar hålla den lite längre. En mycket bra kombination! Mina cykelpass består av distanspass på ca 2-3 tim inkl längre fartökningar i tävlingsfart, oftast 4-5 x 15 min. Den svenska sommaren har varit ur träningssynpunkt väldigt fin och jag har nyttjat den väl.

Foto: Johan Fogel

Gällande löpning vet jag inte riktigt var jag står än. Jag har fortsatt att kunna träna i den önskade tävlingsfarten, vilket är långt mer än jag lyckades med förra året så det är positivt. Jag springer en hel del pass i ”kvartar” även här. Rejält mycket tuffare då min önskade tävlingsfart ligger på min tröskelnivå. Jag har fått till flera såna bra pass, och även andra, men upplever inte att jag blir starkare i den farten. Det är lika tufft varje gång. Förhoppningsvis ger de senaste veckornas kontinuitet samt kommande veckor det lyft jag behöver.

Efter en lång simsvacka utan lust och simglädje har jag nu hittat ny gnista genom att jag har upptäckt tjusningen med öppet vatten simning och framför allt hur roligt det är att simma tillsammans med andra starka och duktiga simmare! Och då menar jag inte att man simmar samtidigt, utspritt och vevande i försök i att simma ifrån varandra. Mina underbara klubbkompisar har visat mig tjusningen med hur man simmar tillsammans. Att ligga i vattnet som en enda stor formation, totalt i samklang och rytm med varandra och känna hur vattnet bara forsar förbi. Hur fort jag faktiskt kan simma med hjälp av andra. Och hur fantastiskt vackra våra sjöar är. Det är som magi och jag bara älskar det!

Foto: Mikael Rosén – Human Ambition

Foto: Mikael Rosén – Human Ambition

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.