På rätt väg

Jag har inte försvunnit eller slutat träna! Tvärtom har jag efter tävlingen i Frankrike börjat kunna prioritera min träning igen och är nu igång ordentligt. Jag körde en tävling på olympisk distans (1500 m sim – 40 km cykling – 10 km löpning) i Hallstahammar för ett par veckor sedan i syfte att få till ett hårt grenspecifikt träningspass. Det var roligt att köra utan krav och istället bara fokusera på att bli så trött som möjligt.

Foto: Johan Fogel

Efter det så lossnade det lite och jag har fått till flera bra pass på cykeln där jag nu äntligen når jag nu upp till den tävlingsfart jag vill/behöver. Visserligen ännu bara under intervaller men det är väldigt tillfredställande att kunna nå rätt belastning, om än bara för en stund. Lika så gäller det min löpning så kan jag träna i rätt fart. Nästa steg är att bli uthållig i dessa farter och än har jag gott om tid på mig.

På tal om gott om tid. Jag har inte skrivit så mycket om min tävlingsplan för denna säsong så det kan nog vara på sin plats att nämna lite. För den uppmärksamme så finns tävlingsplanen summerad här inne bloggen sedan en tid tillbaka.

I morgon har jag ännu en träningstävling planerad, Riksmästerskapet i Olympisk distans Uppsala. Planen är att köra igenom så jämnt och hårt som möjligt. Jag hoppas på att min löpning ska ha lyft sig ett snäpp sedan förra tävlingen. Banan i Uppsala passar mig egentligen inte alls. Upp och ner och knixiga svängar. Men det ger mig bra fartträning!

Min första A-tävling är Ironman 70.3 i Jönköping den 9 juli. Det är lite för kort tid kvar för att jag ska hinna till nivå som krävs men jag kommer vara en bit på väg. Den andra A-tävlingen är Ironman 70.3 i Kina, Chongqing den 24 september. Och till dess är det tid till att komma i riktigt bra form! Är riktigt laddad och allt jag gör nu är för att vara så förberedd och bra form jag bara kan till den tävlingen. Då blir det åka av!

Foto: Johan Fogel

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.