Stark avslutning på Mallorca

Jag jobbade mig igenom min lilla svacka. Under några dagar betade jag av pass efter pass utan egentligen vare sig glädje eller kraft. Bara av beslutsamhet och vetskapen om att det är vad som krävs av mig för att nå dit jag vill. Efter en vecka lättade det lite i huvudet på mig. Jag kände mig lite piggare igen och har avslutat starkt med några riktigt bra genomförda pass. Jag körde mina sista åttor på cykeln i Formentorbacken och tryckte ur det jag hade kvar på fullt godkända wattsiffror. Jag hade inte högre watt än på de tidigare passen men jag hade dem helt under kontroll och en mycket starkare känsla både under intervallerna men även efter dem. Jag har också äntligen fått köra några långa distanspass på 4 timmar och på dessa har jag känt mig riktigt stark. Jag har hittat glädjen och styrkan igen på cykeln och kan knappt vänta tills jag får susa fram på den igen!

image

 

image

Simningen känns riktigt bra. Jag har ju inte haft någon fokus på den utan bara underhållit den med kortare simpass över tröskel. Det har fungerat över min förväntan. Jag simmade ett pass med några riktigt snabba hundringar i förra veckan där jag överraskade mig själv med att hålla samma fart som på mina 50:or i maxfart. Jag har alltid varit dålig på att simma 50 meter. Det spelar ingen roll heller om jag simmar ännu kortare så kan jag liksom inte öka farten så mycket mer. Men jag kan alltså hålla den farten i 100 m. Nackdelen är att jag ofta blir ifrånsimmad i starten av såna som på mina tävlingsdistanser simmar långsammare än mig. Sen kommer jag ikapp när deras turbofart tagit slut och då är risken att jag fastnar lite bakom om det är ett stort och trångt fält och får lägga energi på att hitta luckor att ta mig igenom på. Så jag har mycket att vinna på att bli snabb även på kortare sträckor, att vara lite mer explosiv. Att jag har kört många pass nu med hårda 50:or tror jag har varit riktigt bra för mig.

Vi har också varit i Palma och simmat i den fina utepoolen i Son Hugo tillsammans med coachen. Riktigt roligt och en fin simarena. Det sista öppet vatten passet körde vi utan våtdräkter i Alcudia med coachen som hare i ett vatten som var så varmt så det kändes som ett badkar. Det var lika härligt som vemodig. Tack bästa coach Andreas Lindén för att du är du och för att du vill vara min coach!

Coach Andreas och jag

Coach Andreas och jag

Min löpning lämnar lite mer att önska. Jag hoppas att det snart ska lossna och att jag får upp farten där. Jag vet att jag kan bättre. Vi får se vad de här tuffa löppassen gett när jag fått möjligheten till lite återhämtning. Sista löppasset genomförde jag idag, dagen innan vår hemresa. Ännu ett pass med 3×8 min över tröskel. Har kommit lite närmare målsättning med passet (den fart jag ska hålla på varje intervall) men har inte lyckats nå hela vägen fram.

image

Det har varit 3 helt fantastiska månader här och det är med ett tungt hjärta jag nu lämnar Mallorca. Om mindre 24 timmar är jag på svensk mark och del två av tre kommer ta sin början. Vi får se vad den perioden för med sig.

Hög på endorfiner. (Eller var det Intend?)

Hög på endorfiner. (Eller var det Intend?)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Stark avslutning på Mallorca

Kommentarer inaktiverade.