Till Kina för att tävla

Vi lämnar nu Phuket för några dagar och styr kosan mot Hefei i Kina. På söndag kommer jag att köra Ironman 70.3 Hefei. Tävlingen har, trots att det är en halv ironman distans (1900 m sim, 90 km cykling, 21,1 km löpning), 50 slots till VM på Hawaii. I min age group kommer det bara finnas 1 slot, vilket innebär att den tjej som vinner kommer vara den som får åka till Hawaii. När jag anmälde mig till tävlingen i våras gjorde jag det för att få en extra möjlighet till att kunna kvala, dvs ta en Hawaii slot. Sedan dess har jag fått ändra mina förväntningar. Jag har inte uppnått den fart och uthållighet jag behöver för att kunna ha en chans. Det kommer att krävas en tid på 5 timmar, förmodligen ända ner mot 4,45 tim för att vinna. En tid runt 5 timmar för mig hade kunnat vara möjlig om min löpning hade varit bättre, men där är jag inte än. Jag tror säkert att jag kan nå dit men för det behöver jag mer tid.

Efter de tunga dagarna då min vän förlorade sin kamp mot cancern och lämnade oss har jag tappat fokus, orken och tävlingslusten. Jag har inte sovit så bra, är trött och väldigt ledsen. Det gör ont i hela min kropp och jag förmår inte sätta press på den. Jag har inte huvudet med mig och utan det så går det inte. Jag kommer åka till Kina och förbereda mig för att stå på startlinjen, sen vet jag inte mer. Kanske kliver jag av, kanske kan jag tävla eller kanske tar jag mig bara i mål. Jag hoppas det ska göra mig gott att få omslutas av Ironmans stämning och förhoppningsvis kan jag ta mig in i bubblan och finna glädjen i att få göra det jag älskar mest.

Det går som vanligt att följa mig via Ironmans webbsida (www.ironman.com) och deras live tracker.

Jag vet inte om jag kommer ha någon uppkoppling när jag är i Kina samt att jag kommer försöka blockera omvärlden under dagarna före race. Så nästa uppdatering blir när vi är tillbaka på Phuket igen i nästa vecka.

Tills dess, ta hand om varandra!

image

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.