Uppdaterad tävlingsplan

En vecka efter den kalla och blöta tävlingen Ironman 70.3 blev jag förkyld och fick ta några dagar från träningen för att tillfriskna. Istället passade vi på att åka på lite sightseeing. Vi besökte bergen och en liten fin strand, Cala Tuent som ligger nästan bredvid Sa Calobra. Sa Calobra i sig är en av de coolaste backarna här på Mallorca som fått många cyklister att båda skratta och gråta av både fruktan och glädje. För att komma dit så har man två rejäla stigningar att ta sig an, så benen är redan lite matta när man väl är där. Det som får många att tveka innan de tar sig an stigningen är att först måste man cykla ner till kusten på andra sidan berget. Väl nere så finns det ingen annan väg därifrån än upp! Eller ja, det ska visst gå en båt från hamnen sägs det.
Stigningen är 9,4 km med en snittlutning på 7,1 %. Och den rör sig på ett stort område vilket gör att sen ser ut som en enorm orm som slingrar sig ner.

image

Denna gång tog vi alltså bilen dit och precis innan man når ner till Sa Calobra så svänger man av och kommer så småningom fram till Cala Tuent. Där hade vi en skön dag med sol och bad. På väg tillbaka ville vi visa våra vänner Sa Calobra så vi åkte ner och tog en promenad längs kusten. Eftersom vi alltid cyklat dit (och då fyllda med ångest och iver att cykla upp igen) så har vi aldrig sett hur det ser ut bortom kröken. Så döm om vår förvåning när vi hittade den berömda vandringsleden och sevärdheten Torrent de Pareis! Man går igenom berget genom en (två faktiskt) liten uthuggen och upplyst tunnel och ut på andra sidan och där låg denna otroligt vackra plats!

image

image

image

image

Stället var renande för själen och jag tror jag lämnade resterna av förkylningen där för sen var jag tillbaka i träning igen. Några lättare kom igång pass och sen fullt ös igen med hårda åttor (8 min över tröskel) i på cykeln och på löpningen. Gräsligt jobbigt. Så där tufft så tårarna började rinna under den sista minuten i varje intervall. Är nöjd med att jag börjar kunna ta i riktigt hårt själv utan piska (läs: utan en gapande coach bakom mig). Detta kommer ge resultat. Kroppen har tagit de hårda passen bra. Nu har jag haft ett par lättare dagar igen och laddar för nya tuffa åttor!

image

Var tvungen köra lite på fel sida så fotografen skulle få med varningsskylten.

Har också uppdaterat min tävlingsplan lite. Kommer den 5 juni att köra en halv ironman i Cala Millor och så har vi adderat till ännu en halv ironman hemma i Sverige som går på Tjörn i slutet av augusti. Dessa tävlingar är en del i mina förberedelse inför Ironman Malaysia. Tävlingarna ska vara stenhårda och utan någon direkt formtoppning. De kommer passera som hårda träningsdagar i mitt schema och jag kommer utnyttja dem till att testa gränser, utrustning och nutrition. Och självklart också att kunna köra hårt utan att behöva ta hänsyn till trafik eller andra stopp och med full markservice. Ser fram emot att tävla igen! Här kan du se min tävlingsplan i sin helhet

Kram på er!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.