Kapitel 2 i Livet som heltidsamatör

En vecka har jag nu varit hemma i Sverige. Jag ser därmed det första kapitlet i detta äventyr som avslutat och ett nytt kapitel har tagit sin början. Omställningen har tagit lite kraft. Hemma känns inte längre som hemma. Huset är stort och främmande. Min man har börjat jobba och jag utför träningen ensam. Från att ha tillbringat 24 timmar om dygnet tillsammans i 3 månader ses vi nu bara en kort stund på kvällen. Träningen har gått bra, haft en lite lättare träningsvecka och fått möjligheten att återhämta mig och ställa om.

image

Hur träningen kommer se ut framöver här i Sverige vet jag inte ännu. Upplägget kommer utformas efter helgen som förhoppningsvis kommer ge en bild på var jag står i min utveckling. På lördag är det meningen att jag ska tävla i Vansbro triathlon som är ett RM (Riksmästerskap) i medeldistans. (1900 m sim, 90 km cykling, 21 km löpning) Säsongens 5:e triathlontävling och den första i Sverige. Ännu en träningstävling som inslag i min grundträning. Även denna gång med fortsatt fokus på cykeln. Det är på cyklingen jag så förtvivlat gärna vill se en förbättring. En klar förbättring vore att cykla de 90 km under 3 timmar. Det är vad jag vill och behöver. Hur resten går, simningen eller löpningen är inte så viktigt. Jag vet att jag simmar bra och jag har tränat mycket på att springa på trötta ben. Jag vet också att jag kommer kunna öka min fart på löpningen sedan när jag också får lite volym och grenspecifik träning så därför gör det mig inget om jag bara överlever löpningen. Men det är på cykeln jag lagt mycket tid, svett, och tårar och jag behöver se ett resultat nu. Jag tror inte temperaturskillnaden i vattnet kommer påverka mig så mycket, däremot gör nog lufttemperaturen det. Särskilt med tanke på att det ser ut att bli ännu en lång och kall tävling i regn. Men det är inget jag kan göra något åt och nu väljer jag att inte lägga energi på det.

Däremot är jag inte helt pigg och fräsch. Har varit väldigt trött i veckan, haft ont i huvudet i flera dagar och känner mig lite vissen. Har fått en vagel i ögat som, förutom gör att jag ser ut som jag gått en match i ringen, gör ont, spänner, skaver och orsakar förmodligen huvudvärken. Så vi får helt enkelt se om jag ändå kan få ut allt ur kroppen på lördag. Jag ska i alla fall göra mitt bästa.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.