På plats på Mallorca!


Då var vi här och drömmen har börjat. Går faktiskt inte att förstå. Min hjärna kan bara inte ta in det. Coach Andreas mötte oss vid flygplatsen med en välkomnande kram och en bil och hjälpte oss få med all packning till lägenheten i Alcudia. Lägenheten är toppen, sjukt bra läge och lagom stor för två. Sen är det ju så klart lite spanskt. Det blåser rakt in från de helt otätade fönstren och ska man sätta på spisen för att laga mat måste man stänga av ac:n och typ allt annat för annars går strömmen ?. Köket har en maxbegränsning på två personer samtidigt och det krävdes ett samtal till hyresvärden, en ingenjör och en med spanskkunskaper för att få på ugnen. Vi har tvättmaskin i ett litet uterum och lyxigt nog en liten diskmaskin. Men som sagt, det går bara att köra en sak åt gången. Utsikten från balkongen är nog det bästa! Här går det lätt att bara sitta och njuta.

image

De första dagarna har bestått av en del fixande av lägenheten, en shoppingtur till Ikea och uppackning av alla väskor. I lördags besökte vi den kommunala simhallen och köpte klippkort där. Den ligger på promenadavstånd från lägenheten. Förhoppningsvis kan vi även köra våra styrkepass där i gymmet. Vi har varit där några gånger genom åren så vi har koll på var hallen ligger. Annars är den rätt svår att hitta då utsidan är extremt hemlig och det saknas helt skyltar på fasaden. Vi passade också på att köra ett simpass och det kändes att det var över en månad sedan jag simmade sist. Tungt alltså.

image

Vi bor i huset till höger fast längst ned mot vattnet

Ute är det ca 16 grader varmt när inte solen är framme. Luften känns ännu lite sådär vårkall. Men det är rätt mycket cyklister och triathleter här redan. I söndags kom en vän till oss ner, hon ska bo hos oss under de två kommande veckorna då Andreas kör ett träningsläger med sina adepter här nere. Jättemysigt att ha henne här! Första passet blev ett OW (open water) pass i viken här i Alcudia, typ 200 m från där vi bor. Havet är kallt ännu men helt klart simbart. Gissar på ca 16 grader. Älskar att simma här!

image

En kortare tur på cykeln hann vi med också samt en lätt jogg efter. Känner mig dock ännu lite förkyld och helt utan kraft på cykeln. I måndags blev det en tuff dag för mig. Både fysiskt men kanske mest mentalt. Vi började dagen med en långt och hårt simpass i utepoolen i Can Picafort. Passet gick rätt bra och jag blev rejält trött av det. Cyklingen direkt efter gick mot Formentor och redan på uppvärmningssträckan mot Pollenca flög jag av när Andreas drog upp farten. Framme vid backen fick vi order att köra stenhårt uppför. Har cyklat den många gånger förr och vet vad den kräver. I mitt stilla sinne tänkte jag att om jag bara tar mig upp får jag vara nöjd. Körde på vad jag kunde och nådde toppen på darriga ben långt ifrån tidigare satta tider och watt. Då regnet hängde i luften vände vi och körde ner igen istället för att fortsätta ut mot fyren. Körde lika dåligt nedför som uppför och humöret sjönk. I den sen långa slakmotan mot Llucbackens början dog helt. Bet ihop och led längs bak i klungan. Nästa hårda intervall skulle köras uppför i 10 min men det gick inte alls. Stumma ben och pulsen gick inte ens upp.

image

Ledsen och trött och vill inte vara med på bild.

Efter nya instruktioner vände vi ner igen och resten av vägen fick jag slita för varje meter. Andreas såg nog hur det var fatt med oss för han överraskade oss med en kort kaffepaus. Hemvägen gick via Sa Pobla och jag och Matilda fick order om att samarbeta och bara överleva i motvinden hem på Vassvägen. Och det var knappt att vi löste det, så trötta var vi. Kände mig lite ledsen faktiskt av att ha tappat så mycket av min kapacitet. Men efter några kloka och peppande ord från coachen på kvällen sen så kändes det bättre. Vi har ju faktiskt bara börjat den här resan och jag måste bara acceptera utgångsläget och jobba på. Idag har vi haft vilodag, tack sa kroppen. I morgon är vi på det igen. En ny dag, med nya möjligheter.

Kram på er!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till På plats på Mallorca!

Kommentarer inaktiverade.