Säsongspremiär eller inte?

Mina två veckor på Mallorca blev grymt bra. Jag blev starkare och i bättre form för varje pass. Löpningen kanske har överraskat mig mest och jag ser fram emot många bra löpträningar framöver. Kvällen innan vi åkte hem åt vi middag med våra vänner och vi pratade om vad var och en tyckte varit bäst under vårt träningsläger. Det är svårt att välja ut något då allt varit så bra, men jag sätter stort plus på sällskapet, vädret och de lyckade löppassen jag haft. Det finns en sak till som toppar men den håller jag lite på.

Jag har varit hemma en vecka och påbörjat förberedelser inför säsongens första race. Söndag den 14 maj tävlar jag i Frankrike, Ironman 70.3 Pays d’Aix. Min ambition för racet var vid anmälningstillfället högt. Jag skulle sikta på en top 5 placering. Sedan dess har jag fått om omvärdera då formen ännu inte är där den borde varit och istället får jag se tävlingen endast som en träningstävling. Några andra ambitioner är inte rimliga. Målet blir istället att få kroppen i race mood och köra stenhårt. Jag har kört tävlingen två gånger tidigare och som bäst placerat mig 10:a. Banan är rätt tuff med en cykling som bara går upp eller ner och en stadslöpning med flera sega backar. Jag har valt att cykla på min Canyon Speedmax även då den är lite svårare att köra på den här typen av bana. Men det är den cykeln jag ska tävla på senare under säsongen på mina A-race och detta blir ett bra tillfälle att träna på min tekniska (o)skicklighet.

I lördags var det tyvärr min tur att åka på den förkylning som maken drabbades av efter hemkomsten från Mallorca. Så huruvida en start på söndag överhuvudtaget blir av eller inte återstår att se. Fram till söndag kommer jag vila så mycket jag kan och hoppas jag hinner bli frisk. Att vila sig i form kanske är receptet.

Bild från cyklingen, 2013 Ironman 70.3 Pays d’Aix

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.