Halvvägs in i träningslägret på Mallorca

Då har jag varit här i en vecka redan vilket betyder halvvägs. Denna gång bor vi i Playa de Muro som ligger i utkanten av Alcudia. Läget är inte lika bra som uppe i Port d’Alcudia men kul att testa något nytt och rätt skönt att ha nära ut till de fina vägarna.

Jag har börjat veckan lugnt. Varit väldigt trött både fysiskt och mentalt och saknat den där orken och gnistan att ta i ordentligt. Det är också lite småjobbigt att vara i dålig form. Särskilt här där jag har så många referenser, speciellt från förra våren. När jag vet exakt hur fort jag tidigare kört i backarna. Men varje pass jag gör leder mig framåt mot formen, så jag försöker att inte titta så mycket på mina tider eller wattsiffror.

Träningen är tävlingsspecifik då säsongens första tävling närmar sig. Det betyder att jag tränar i tävlingsbelastning under lite längre sträckor. Vi har simmat både i havet och i bassäng och varje pass känns bättre. Havet var rätt stökigt när vi simmade vilket ställer lite krav på bra teknik. I onsdags körde jag 19×100 i bassäng i stabil fart. Jag tror jag kan hitta tillbaka till mina starka simning rätt snabbt med lite fokuserad simträning.

Tuffare är det på cykeln. Jag har rullat rätt många mil hittills för att få igång benen. Det går segt och jag orkar inte ta i ordentligt. Men jag njuter av vackra Mallorca som visar sig från sin bästa sida med sol och värme. Jag njuter av att få vara här i två veckor, vilket gör att jag har tid att låta mig själv stressa ner. Att inte behöva pressa in träningsvolym med en kropp som säger ifrån ger bättre förutsättningar. Jag njuter av sällskapet, livet och miljön.

Löpningen däremot har överraskat mig. Fick till ett riktigt bra brickpass i förrgår med en fart jag inte hållt på länge och det var grymt roligt. Min numera lättare kropp har säkert hjälpt en hel del med den känslan. Nu går vi in i vecka 2 och det är dags att börja ta i mera. Men först en rejäl vilodag med vännerna. Idag har vi besökt våra smultronställen och laddat batterierna så nu känner jag mig riktigt sugen på att få träna mig så där riktigt jäkla trött igen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.