Dags för race igen – Can Picafort

Förra helgens simtävling placerade mig på 4:e plats av 10 damer i AG 36-45 vilket jag är väldigt nöjd med! Med det blev det en 13:e plats av totalt 22 damer. Framför allt gav det mig ett riktigt bra träningspass.

image

Veckan därefter har gått fort. Dagarna rullar på och vi har kommit in i fina rutiner. Det har varit en hel del träning så klart. Ännu ett backintervallpass bestående av 2 gånger upp och nedför den första sepentinbacken till Formentor där jag än en gång lyckades pressa mig till bättre tid och högre watt än sist. Backen är ca 3,3 km lång med en snittlutning på 5,8 %. Dagen efter det var jag riktigt matt i lacken och fick bita ihop för att genomföra träningen enligt plan. Ett hotande regnväder slängde om planerna på bergen och istället åkte vi till Palma och tillbringade dagen med coachen. Kände mig lite sliten och var därför lite nervös för hur kroppen skulle svara då jag vet att träning med coachen alltid är hårt. Vi fick till ett superbra simpass i havet i tävlingsfart och sen en halvironmandistans på cykeln med långa och tuffa intervaller där jag tog rejält slut men med bra fart. Tog nog ut det som fanns för dagen i benen, särskilt sista halvtimmen hem då jag trodde jobbet var gjort i och med sista intervallen men coach fick hemlängtan och höll farten uppe från spets. Hängde och slängde som vante bakom och fick plocka fram målbilden på näthinnan för att hitta de sista krafterna. En riktigt bra dag som jag hoppas tog mig ett steg närmare målet.

image

Idag är jag helt färdig. Rullat lite på cykeln med betongben, sen kvalitetsvilat och förberett mig för morgondagen då jag ska tävla igen. Denna gång en triathlon på en olympisk distans (1500 m simning, 40 km cykling, 10 km löpning) i Can Picafort som ligger bara 8 km härifrån. Detta är en ren träningstävling där tanken är att få till ett riktigt bra träningspass och pressa ur det som går. Vi har tränat fullt ut hela veckan så det blir intressant att se hur det kommer gå att prestera med en trött kropp. Det ska bli roligt och jag känner mig ändå rätt laddad!

Kram på er!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.