Vad kommer efter livet som heltidsamatör?

Nu har det gått en månad sedan Ironman Malaysia och min hemkomst till Sverige. Sedan dess har jag försökt anpassa mig till vardagen och det vanliga livet. Jag är tillbaka på jobbet vilket är roligt men också en stor omställning. Jag har vilat från träningen en hel del och bara tränat när jag känt för det. Kan erkänna att det är inte särskilt ofta. Har fastnat i en mental dipp gällande min satsning. Decembermörkret har också omslutit mig och utan en plan framåt har jag ingen motivation till träning. Och anledningen till att jag planlöst sitter still i soffan är att jag har börjat tvivla på mig själv och min egen förmåga. Det snurrar många tankar i huvudet nu och än är jag inte klar över vad jag vill. Jag vet att jag INTE vill genomföra ännu en Ironman utan en tro på att jag kan utmana om en pallplats.

Under årets sista veckor ska jag försöka komma fram till vad jag vill göra. Tills dess förblir nästa kapitel oskrivet och frågan obesvarad -Vad kommer efter livet som heltidsamatör?

I våras när allt låg framför mig, jag kände mig stark och inget hinder var för stort. Den känslan vill jag ha igen.


 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vad kommer efter livet som heltidsamatör?

 1. Jenny skriver:

  Men Mia en pallplats är aldrig ett bra mål att sätta! En pallplats beror på vem som är med i tävling. Vad gör man efter ett liv som heltidsamatör? Man fortsätter att drömma, för i livet vet man aldrig, men sen sätter man realistiska mål, att gå under en viss tid kanske? Och sen ska man inte ge upp!

  • miafogel skriver:

   Hej Jenny! Visst har du rätt i att en pallplats beror på fler än bara mig själv. Jag vet vad som krävs i tid för en pallplats, så visst siktar jag på en måltid. Och når jag den utan att det leder till pallen så är det inte så mycket mer jag kan göra mer än att vara nöjd med mig själv. Men om jag däremot når en pallplats men inte min måltid så kommer jag ändå vara nöjd med mig själv 🙂

 2. Maria skriver:

  Jag har ju inte gjort en sån satsning som du har, men drömmer om det, och kan till viss del förstå din besvikelse! Men tror du inte att om du håller i träningen smart nu, att du kan skörda frukten sen? Att kroppen kanske måste ha en tid för att allt ditt jobb ska landa lite? Jag hejar på att din träningslust kommer tillbaka och att du ör stolt över din prestation, även om det inte räckte ända fram denna gång…

  • miafogel skriver:

   Hej Maria! Jag hoppas det! All bra träning jag gjort blir ju bara förgäves om jag inte satsar vidare. Hoppas du kan göra verklighet av dina drömmar också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *