Vad gör ett träningsläger bra?

Apollos cykelläger till Gran Canaria med Lisa Nordén och Calle Friberg. Jag åkte ner lite på nåder. Jag ville hellre till Mallorca. Men maken ville detta så himla mycket så till slut sa jag -Okej, vi åker. Jag förväntade mig att bli frånkörd och få cykla vilse själv hela veckan. Men så blev det inte. Det blev fantastiskt bra och ett av de bästa träningsläger jag varit på!

Foto: Jesper Andersson

Så vad är det då som gör ett träningsläger bra?

För mig är det flera faktorer som ska stämma:

1) Ledarna och deras insatser är viktigast av allt. De ska kunna hantera deltagarnas olika nivåer så att alla får ut det de vill av lägret. Vara personliga, öppna och både vilja och kunna inspirera och puscha. Och naturligtvis gilla att lära ut.

Lisa Nordén. Foto: Jesper Andersson

Calle Friberg in action. Nja, allt lärdes inte ut tack och lov. Foto: Jesper Andersson

2) Ett väl genomtänkt träningsupplägg där varje träningspass har ett syfte. Välplanerade och förberedda rundor.

Foto: Jesper Andersson

3) Deltagarna och gemenskapen. Att få tillbringa en träningsvecka med underbara människor är bland det bästa jag vet! Att få till den där gemenskapen och personliga touchen kräver en mindre grupp. Rimmar inte alltid med arrangörernas ekonomiska mål. Men ”större” träningsresor kommer alltid väljas bort av mig.

När vänskap föds på toppen av en besegrad stigning. Foto: Jesper Andersson

4) Värme, sol och en vacker omgivning väl anpassad för träning.

Foto: Jesper Andersson

5) Ett hyfsat bra booende

6) Bra mat

Lisa och Calles läger får check i boxen på alla punkter ovan! Dessutom adderade dom till två rejält värdeskapande delar som höjde nivån ytterliggare.  Det ena var grymma Kjell Friberg som med sin härliga och varma personlighet supportade oss HELA veckan genom att köra följebilen varje km vi cyklade. Han bistod med vatten, glada tillrop, fotograferande, förvarade ev vindjackor, energi eller annat vi ville ha med oss. Dessutom gav han en skön trygghet i form av att alltid vara närvarande. Det gjorde att jag alltid vågade köra på. Skulle jag ta helt slut mitt i bergen så visste jag att han skulle hitta mig i ett dike, slänga in både mig och cykeln i bilen och se till att jag kom hem igen. Inget var omöjligt för Kjelle!

Till vänster fotograf Jesper Andersson och till höger Kjell Friberg. Foto: Jesper Andersson

Det andra var Jesper ”Jeppman” Andersson. Sjukt stark cyklist och brutalt grym fotograf. Se mer om honom här. Han fotograferade oss i alla möjliga och omöjliga situationer. Varje dag! Eftersom jag låg på gränsen hela tiden fanns det inte en chans för mig att kunna foto själv då jag behövde varje pulsslag till att hänga med. Så utan Jespers insats hade jag inte haft många bilder med mig hem överhuvudtaget.  Istället har han nu förevigat denna härliga träningsvecka för mig och jag har massor av fina proffsbilder!

Då jag så gärna vill dela med mig av detta träningsläger och Jespers bilder under lägerveckan så presenterar jag dem i ett separat inlägg inom kort. Så häng med!

Påfyllning av vatten från Kjelle i följebilen. Foto: Jesper Andersson

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.